Gerovassiliou Viognier to białe, wytrawne wino z Grecji. Odmiana Viognier, uprawiana kiedyś głównie w Dolinie Rodanu, została zasadzona w winnicy Gerovassiliou w latach '90 XX w. w ścisłej współpracy z Wydziałem Rolnictwa Uniwersytetu w Salonikach. Charakterystyczne dla tej winnicy jest, że wina fermentują w kadziach z francuskiego dębu. Tak też jest w przypadku Viogniera. W kolejnym etapie produkcji wino leżakuje na osadzie z drożdży. Wino ma zapach i smak moreli, brzoskwini, uzupełniony dymnym akcentem. Bogate, aromatyczne wino na wielu poziomach, ze zrównoważoną kwasowością i dobrym finiszem. Nagrody: Mundus Vini - Złoty Medal Decanter World Wine Awards - Platynowy Medal 94/100 - Decanter World Wine Awards 93/100 - Wine & Spirits Magazine
*Zdjęcie posiada charakter poglądowy. W sprzedaży aktualny rocznik producenta.