Azienda Agricola Dario Prinčič znajduje się we wsi Oslavia, na północ od miasta Gorizia, kilka kroków od granicy ze Słowenią. Dziesięć hektarów gęsto obsadzonych nieruchomości, prawie wszystkie winnice z ekspozycją południowo-wschodnią. Teren jest bardzo stromy, gleba to glina i piaskowiec, a wszystko odbywa się ręcznie.
Po zbiorach, kiedy winogrona znajdą się w piwnicy, są usuwane z łodyg i umieszczane w otwartych drewnianych kadziach do maceracji bez kontroli temperatury, bez dodawania drożdży i bez użycia siarki. Dario stosuje różne okresy maceracji w zależności od odmiany winogron. Po sprasowaniu moszcz trafia do drewnianych beczek. Przed butelkowaniem wino pozostaje 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu naturalnego klarowania. Podczas butelkowania dodaje się niewielką ilość siarki (15–20 mg / l). Wina są butelkowane niefiltrowane i często mają lśniący pomarańczowy kolor w kieliszku.