Rutherford Wine Company
Oprócz ich zaangażowania w rodzinne gospodarstwa, są również zaangażowani w zrównoważoną uprawę, produkcję i butelkowanie swoich win. Winnice Rutherford Ranch Winery i winnice posiadłości mają certyfikat zrównoważonego rozwoju wydany przez California Sustainable Winegrowing Alliance. Wiedzą, że odpowiedzialne rolnictwo jest dobre dla ziemi, winogron i ostatecznie dobre dla wina.
Rutherford Wine Company, należąca do rodziny i zarządzana przez nią, oferuje portfolio win, które prezentuje bogatą różnorodność najważniejszych regionów uprawnych Kalifornii.
Pochodzące z nazw obejmujących Napa Valley, Arroyo Seco, Lodi i Central Coast, wszystkie wina są wykańczane i butelkowane w rodzinnej winnicy Napa Valley.
Winiarnia Rutherford Ranch znajduje się na historycznym szlaku Silverado w dolinie Napa, w jednej z najbardziej znanych subapelacji w okolicy. Certyfikacja przez California Sustainable Winegrowing Alliance jest świadectwem zaangażowania trzech pokoleń rodziny w zrównoważone, przyjazne dla Ziemi praktyki uprawy winorośli i produkcji wina.
Wpływowy pisarz winiarski Robert Parker opisał wina Rutherford Ranch jako jedną z wyjątkowych wartości Napa.
Wina Scott Family Estate „inspirowane terroir” są wytwarzane w celu wyrażenia tego, co najlepsze w regionach i winnicach, idealnie nadających się do uprawy kochających chłód winogron Pinot Noir i Chardonnay.
Skrupulatna selekcja stanowisk z charakterystycznymi typami gleby i odmianami klonalnymi w Arroyo Seco (hrabstwo Monterey) i Carneros (dolina Napa) daje owoce o wyjątkowo zróżnicowanych smakach i cechach odmianowych. Te ograniczone w produkcji wina ultra-premium są produkowane przy użyciu ekologicznych metod uprawy na małą skalę.
Wina Predator to Lodi Old Vine Zinfandel, Cabernet Sauvignon i Six Spot Red Blend. Każdy wyróżnia się odważnymi, wyrazistymi smakami, charakterystycznym dębowym charakterem i aksamitną teksturą.
Biedronka, ikona marki, jest naturalnym drapieżnikiem szkodliwych owadów winiarskich. „Naturalne drapieżnictwo” to jedna z wielu przyjaznych dla środowiska strategii stosowanych w winnicach w celu ograniczenia stosowania chemicznych pestycydów.
Wina Lander-Jenkins są wytwarzane tak, aby były pyszne, owocowe i przyjazne dla żywności.
Winogrona pozyskuje się z winnic położonych na środkowym wybrzeżu i w apelacji Lodi. Jak w przypadku każdego naszego wina, Lander-Jenkins odzwierciedla rodzinną tradycję i zaangażowanie w zrównoważoną uprawę winorośli.
Marka uhonorowała Reesa Jenkinsa, który wyemigrował z Europy na farmę i ranczo w Lander w stanie Nevada, zanim w latach dwudziestych zapuścił rodzinne i rolnicze korzenie w Kalifornii ”.
Wina Rhiannon to mieszanka winogron Petite Sirah, Syrah i Barbera. Ich winiarz tworzy charakterystyczną mieszankę, aby wyrazić niepowtarzalny charakter i indywidualność każdego zbioru.
Imię Rhiannon, symbol mocy i płodności w mitologii celtyckiej, jest hołdem dla walijskiego pochodzenia rodziny.
Rhiannon jest wytwarzany w ich winiarni z odrobiną „Magii Napa”, aby stworzyć złożone, ale przystępne wino o dużych, soczystych owocowych smakach.
Wina Round Hill są produkowane z winogron uprawianych w apelacjach North Coast, Monterey i Central Coast. Różnorodność owoców daje naszemu winiarzowi bogate „pudełko z farbą” do tworzenia win, stylizowanych tak, aby cieszyć się nimi zwykłym entuzjastą, a jednocześnie zadowolić najbardziej wykształcone podniebienie.
Zaangażowanie rodziny w zrównoważony rozwój wykracza poza winnice: opakowania z lekkiego szkła i zamknięcia z naturalnego korka zapewniają, że wina Round Hill są przyjazne dla środowiska od winnicy do stołu.
Zachęcamy do odwiedzenia oficjalnej strony kalifornijskiego producenta win Rutherford Wine Company.