Wino produkowane z gron Alicante Bouschet z niewielką domieszką szczepu Trincadeira. Winifikowane jest w lagares i leżakowane w dębowych beczkach o pojemności 5000 litrów przez 24 miesiące. Następne 24-36 miesięcy wino spędza w butelce. Jest to wino o głębokiej, nasyconej, rubinowo-granatowej barwie. W nosie wyczuwalne są aromaty czarnej porzeczki, wiśni, śliwki, korzennych przypraw, tymianku, skóry, dziczyzny oraz ziemi. Na podniebeiniu jest skoncentrowane, bogate w niuanse ciemnej czekolady, goździków, oraz drewna. Mocna struktura idzie w parze z wyraźnie zarysowanymi taninami i średnią kwasowością. Idealne do dziczyzny oraz wyrazistych, dojrzewających serów. Robert Parker ocenił to wino na 91 punktów.
*Zdjęcie posiada charakter poglądowy. W sprzedaży aktualny rocznik producenta.